spółdzielnia Socjalna „Promyk” w Goszkowie zrealizowała projekt „Wielkie gotowanie w Goszkowie”, który zrealizowany został w ramach programu „Społecznik 2019-2021 Program Marszałkowski”. Głównym celem przedsięwzięcia było wspieranie i upowszechnianie aktywnych postaw obywatelskich , aktywizacja i podniesienie jakości życia osób zamieszkujących powiat gryfiński, zagrożonych wykluczeniem społecznym z powodu niepełnosprawności.
Podczas warsztatów kulinarnych uczestnicy projektu poznali czynności kulinarne wymagające połączenia teorii z praktyką w celu wykonania poszczególnych potraw. Zajęcia kulinarne wzmacniają poczucie własnej wartości a także wiary we własne możliwości oraz uczą współpracy w grupie. Gotowanie to nie tylko praca. Gotowanie jest także jedną z form ekspresji, dlatego na tych warsztatach beneficjenci mają „rozwijać skrzydła” w kuchni, by mogli pracować odważnie i z przyjemnością.